Verzekeringen

Verzekeringen

Een vakantie is pas geregeld als u ook goed verzekerd bent.
U wilt namelijk optimaal van uw vakantie genieten zonder onderbrekingen en zonder zorgen over beschadiging of diefstal van uw eigendommen. De reis- en annuleringsverzekeringen sluiten hier perfect op aan.
Op basis van wensen van onze klanten zijn diverse soorten reisverzekeringen
samengesteld. Azienda Italia werkt hiervoor nauw samen met de Europeesche
Een partner die garant staan voor goede prijs, kwaliteit in service verlening en een snelle en flexibele schadeafhandeling.

Een reis met de beste garantie voor een onbezorgde vakantie!

In samenwerking met de Europeesche verzekeringen heeft Azienda Italia voor u de volgende vakantieverzekeringen samengesteld:

De doorlopende reisverzekering, en de kortlopende reisverzekering.
De doorlopende annuleringsverzekering, en de kortlopende annuleringsverzekering.

Kortlopende Annuleringsverzekering van de Europeesche

U heeft een heerlijke vakantie in het vooruitzicht. Dan mag een annuleringsverzekering niet ontbreken. Want het kan gebeuren dat een geboekte reis niet door kan gaan of dat u halverwege terug naar huis moet. Een annuleringsverzekering van de Europeesche is ideaal. Want die geldt niet alleen voor vertrek, maar ook tijdens uw vakantie.


U kunt uw annuleringsverzekering volledig aanpassen aan uw wensen. U heeft de keuze uit 3 verzekeringen: een standaard annuleringsverzekering, een doorlopende verzekering of een Allrisk Annuleringsverzekering.


Annuleringsverzekering: wat is standaard verzekerd?

Met onze standaard annuleringsverzekering bent u goed verzekerd, als u uw reis moet annuleren. Naast de kosten van de annulering zijn ook de kosten van de ongebruikte reisdagen verzekerd. Dus mist u een deel van uw reis, bijvoorbeeld omdat u eerder naar huis moet? Dan ontvangt u van ons een vergoeding voor iedere dag dat u niet van uw reis heeft kunnen genieten. En heeft u zelf uw reis, bijvoorbeeld vliegticket, hotel en autohuur, samengesteld en valt een van de onderdelen uit? Dan vergoeden wij de wijzigings- of annuleringskosten van de overige onderdelen.
Waarnemer meeverzekeren

Als u wilt, kunt u een (zaak)waarnemer meeverzekeren. Dat kan de persoon zijn die uw taken op uw werk waarneemt. Of de persoon die altijd op uw huis of huisdier past terwijl u op reis bent. Als uw waarnemer iets overkomt, kunt u uw reis annuleren of vroegtijdig afbreken. U heeft dan recht op vergoeding van de annuleringskosten of de ongebruikte reisdagen.

Allrisk Annuleringsverzekering

Wilt u zelf kunnen bepalen om welke reden u uw geboekte reis annuleert? Kies dan voor onze Allrisk Annuleringsverzekering. U kunt dan niet alleen een beroep doen op de annuleringsredenen die in de voorwaarden van de basisverzekering staan, maar mag zelf bepalen om welke reden u niet op vakantie wilt. Bijvoorbeeld omdat uw beste vriend(in) ernstig ziek wordt, of als u toch die nieuwe baan of opdracht krijgt en snel moet beginnen. U krijgt voor deze extra annuleringsredenen dan 75% van uw annuleringskosten vergoed. Raadpleeg de voorwaarden voor de uitzonderingen.

Kortlopende Annuleringsverzekering

Vóór en tijdens de reis beschermd tegen de kosten van annulering en ongebruikte reisdagen.

  • Ook voor lastminuteboekingen
  • Alle annuleringsredenen mee te verzekeren
  • Ook onderdelen van een zelf samengestelde reis worden vergoed

Dekkingsoverzicht Kortlopende Annuleringsverzekering

 

 

Annulering

Allrisk Annulering

Vergoeding annulering om redenen genoemd in voorwaarden

kostprijs

kostprijs

Vergoeding annulering om

aanvullende redenen

-

75% van de

annuleringskosten

Vergoeding ongebruikte reisdagen

 

 

- Ziekenhuisopname (minimaal één overnachting)

reissom per dag

reissom per dag

- Eerdere terugkeer om

redenen genoemd in de voorwaarden

reissom per dag

reissom per dag

- Eerdere terugkeer om aanvullende redenen

-

75% van de reissom per dag

                                                                                                  

Premieoverzicht Kortlopende Annuleringsverzekering

Annulering

5,5% van de reissom

Allrisk Annulering

7% van de reissom

Waarnemer

1% van de reissom

 

De poliskosten bedragen € 3,50. Over de premie en de poliskosten betaalt u assurantiebelasting. Wilt u meer informatie over assurantiebelasting? Kijk op www.europeesche.nl/assurantiebelasting.