Gastvrijheid in Italië

Vakantiewoningen met privé zwembad Lago Di Bolsena, Italie


Type
Gebied
Aantal personen

Vlakbij dorpje, Rome goed te bereiken

Villa Iris

Lazio, Corchiano, Magliano Sabina

Deze authenthiek comfortabele ingerichte vakantiewoning met privé zwembad is panoramisch gelegen met prachtige uitzichten. Slechts 70 km van Rome.

  • Restaurant op loopafstand

Prijzen in euro p/w

12+2 pers.
Laag
2070
Midden
2500
Hoog
3060

Vakantiewoningen met privé zwembad en Agriturismo Lago di Bolsena/ meer van Bolsena

   

Azienda Italia biedt verschillende vakantiewoningen in Lago di Bolsena, welke stuk voor stuk met erg veel zorg zijn geselecteerd. Een verblijf in 1 van de vakantiewoningen in Lago di Bolsena zult u dan ook niet snel vergeten.

Algemene informatie over vakantiewoningen in Lago di Bolsena

Lago di Bolsena, ofwel het meer van Bolsena, ontstaan door het ineenstorten van een deel van de vulkanische Monti Volsini. Het Lago di Bolsena heeft een ovale vorm, wat typerend is voor kratermeren. De oppervlakte van het Lago di Bolsena is ruim 100 km2 en het ligt ruim 300 meter boven de zeespiegel, hiermee is het het grootste kratermeer van Europa. In het meer liggen twee kleine eilanden, te weten Isola Martana en Isola Bisentina. Beide eilanden zijn absoluut de moeite waard van een bezoekje.

De streek rondom het Lago di Bolsena heet La Tuscia Viterbese. Wie een rondje maakt rond het Meer van Bolsena of de directe omgeving intrekt, treft verschillende kleine en grote steden die stuk voor stuk bijzonder zijn. Tarquinia is een goed voorbeeld. Deze Etruskische stad zal met name de liefhebbers van cultuurgeschiedenis boeien. Te midden van een heuvelig gebied bevind je je vrijwel ongemerkt al snel op een hooggelegen plateau of in een diepe vallei. De schoonheid van deze valei en streek en de nog altijd waarneembare Etruskische sfeer en tradities, vormen de drijfveer voor Italianen, toeristen en andere nieuwsgierigen om deze sprookjesachtige streek te bezoeken.

In de jaren 90, werd een andere rivieroever bouw radicaal afgeremd door beperkende overheidsmaatregelen. Daardoor is de toegang tot het meer bijna niet minder geworden. Het meer van Bolsena wordt beschouwd als een goed voorbeeld voor de ontwikkeling van duurzaam toerisme in Italië.

 

Wat is Agriturismo ?

Agriturismo, of "agrotoerisme / agriturismo" oftewel vakantieboerderij, geeft u de kans om het echte landelijke leven in Italie te ervaren. Het betekent dat de boerderijen hun huizen hebben geopend. Rustiek tot elegante vakantiehuizen te bieden hebben met zwembad. En met of zonder restaurant. Meestal gebaseerd op of rond een boerderij, wijnboerderij of kasteel. Deze zijn vaak door een familie gerund. De accommodatie die varieert van bed and breakfast kamers tot grote vakantiewoningen met of zonder airco, vaatwasser etc.